DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: ATENTIE, Anunt IMPORTANT pentru TOTI Clientii

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au milioane de clienti din Romania atentionati in legatura cu o problema foarte serioasa de care trebuie sa stie.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom involuntar

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au milioanele de clienti din Romania vizati de un anunt extrem de important de care toti ar trebui sa stie chiar in acest moment, iar asta pentru ca e ceva ce i-ar putea costa bani seriosi. ANCOM a actualizat harta in care prezinta locatiile din Romania in care exista posibilitatea de a face roaming involuntar daca folositi serviciile DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, si aveti serviciul de roaming activ in momentul de fata.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom le permit clientilor sa-si foloseasca telefoanele mobile si in afara Romaniei, adica in roaming, insa asta presupune o serie de costuri destul de mari, in functie de ceea ce faceti. Roaming-ul involuntar apare in momentul in care sunteti intr-o zona de la granita Romaniei, cu oricare alta tara, iar semnalul DIGI, Orange, Vodafone, Telekom este inlocuit, chiar si pe teritoriul Romaniei, de cel al unui operator din tara vecina.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: ATENTIE, Anunt IMPORTANT pentru TOTI Clientii

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom roaming involuntar
Harta ANCOM cu roaming involuntar in retelele DIGI, Orange, Vodafone, Telekom.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom nu au cum sa controleze aceasta situatie pentru ca semnalele radio nu pot fi oprite chiar asa usor, astfel ca pot aparea situatii in care clientii sa fie conectat automat de telefon la reteaua unui operator strain. Asta inseamna ca fac roaming involuntar, deci vor plati pentru apeluri, internet, SMS-uri, ca si cum ar face roaming pe DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, ceea ce aduce costuri mari, multe batai de cap, iar ANCOM vine cu o atentionare.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au probleme cu roaming-ul involuntar la toate zonele de granita ale Romaniei, insa harta de mai sus ar trebui sa va ajute, intr-o anumita masa, sa vedeti unde sunt problemele cele mai mari. In cazul in care sunteti afectati de o situatie de roaming involuntar si folositi serviciile DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, atunci singura voastra solutie este sa contactati operatorul pentru a cere sa va fie anulate costurile suplimentare.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ar putea rezolva intr-o anumita masura problema roaming-ului involuntar daca si-ar imbunatati substantial infrastructura la granitele tarii, insa asta presupune si o serie de investitii mari.