Planeta Mercur: Fenomen INEDIT ce va UIMI Multi Observatori

Planeta Mercur urmeaza sa fie vizibila in cadrul unui fenomen inedit care ii va uimi pe multi astronomi, iata ce urmeaza sa se intample in galaxie.

Planeta Mercur inedit

Planeta Mercur este iar in centrul atentiei ingregii lumi, si asta pentru ca in urmatoarea perioada urmeaza sa aiba loc un nou fenomen impresionant, care va fi vizibil inclusiv de pe Pamant. Daca ati mai urmarit planeta Mercur pe cerul instelat, atunci veti fi bucurosi cu siguranta sa aflati ca in a treia saptamana din luna iulie planeta va fi din nou vizibila pentru toata lumea intr-o pozitie importanta, alaturi de alte cateva planete din sistemul nostru solar.

Planeta Mercur urmeaza sa apara pe cer langa Jupiter, Saturn, si partial Venus, iar asta face parte din miscarile obisnuite pe care le fac cele patru planete in jurul soarelui nostru. Planeta Mercur este cea mai apropiata de soare in momentul de fata, si e destul de normal sa nu fie vizibila chiar atat de bine, avand in vedere ca urmeaza o orbita care de multe ori o ascunde fata de Pamant, insa iata ca in a treia luna din iulie lucrurile urmeaza sa se schimbe.

Planeta Mercur: Fenomen INEDIT ce va UIMI Multi Observatori

Planeta Mercur este in aceasta perioada din an intr-o pozitie care o face mai greu de observat de catre astronomi, iar asta si pentru ca Venus este deasemenea acoperita intr-o buna masura de catre soare. Totusi, in luna iulie, planeta Mercur va fi vizibila intr-un “dans” spectaculos cu Jupiter, Saturn, Venus, si chiar Marte, toate putand fi vazute pe cer in orele diminetii, deci va trebui sa fiti langa telescop destul de devreme, undeva in jurul orei 05:00.

Planeta Mercur a avut chiar recent trimisa spre ea o nava spatiala care urmeaza sa o analizeze indeaproape, aceasta fiind expediata de catre agentiile spatiale japoneza si europeana. BepiColombo, asa cum se numeste nava spatiala, urmeaza sa treaca intai pe langa Venus, pe care o va poza indeaproape, iar mai apoi va ajunge la planeta Mercur, de la care va incerca sa adune cat mai multe informatii pentru cercetatorii de pe Pamant in urmatoarele luni.

Planeta Mercur ramane o planeta foarte greu de explorat din cauza apropierii foarte mari in raport cu soarele, insa poate ca nava BepiColombo va reusi sa ne ofere raspunsuri la unele dintre intrebarile pe care le avem.