Marcel Vela: Anunt despre redeschiderea restaurantelor in Romania

Marcel Vela redeschiderea restaurantelor

Marcel Vela a raspuns la o intrebare care aparent inca ii macina pe foarte mult romani, iar asta in contextul in care inca exista un numar foarte mare de infectari in Romania, adica daca pe 15 iulie se vor redeschide restaurantele, sau vor ramane in continuare inchise.

Marcel Vela a spus ca restaurantele se vor redeschide pe 15 iulie doar daca printr-o minune va scadea numarul de infectari cu noul coronavirus in urmatoarele 3 zile, ceea ce desigur ca e imposibil, asa ca restaurantele ramand inchise, mai mult ca sigur pana in august.

“Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să ştie că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituţii, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecţia consumatorului, ITM-urile, toată zona de control şi de verificare va fi în teren.

După cum evoluează această epidemie, 15 fiind săptămâna viitoare totuși, miercuri, doar printr-o minune să spunem că ar scădea cazurile, nu ar fi exlus. Dar, cum această minune depinde de fiecare dintre noi, avem posibilitatea fiecare dintre noi să facem minuni.”