Apple: Suma COLOSALA Platita catre Samsung dupa Vanzarile SLABE ale iPhone

Apple Suma COLOSALA Platita Samsung Vanzarile SLABE iPhone

Apple ar plati o suma colosala catre Samsung din cauza vanzarilor slabe ale iPhone, ceea ce ne arata ca inclusiv atunci cand lucrurile merg prost pentru coreeni, sau partenerii lor, compania tot face sume serioase de bani.

Apple ar plati 950 de milioane de dolari catre Samsung din cauza faptului ca nu a cumparat suficient de multe ecrane OLED precum avea specificat in contractul facut cu compania coreeana, deci cheltuie bani chiar daca nu-i face.

Apple incheie, de obicei, contracte de achizitii foarte avantajoase cu diverse alte companii, insa in acestea se specifica si niste cantitati de produse comandate pentru ca preturile sa fie mici, iar atunci cand nu sunt atinse, exista si penalitati.

“Samsung a raportat că estimarea profitului operațional a inclus un câștig unic aferent activității sale de afișare, potrivit unui raport de la wsj.com, dar nu a dezvăluit suma. Săptămâna trecută theelec.net a raportat că Samsung Display a încasat 900 de miliarde KRW de la Apple pentru achiziționarea a mai puține panouri pentru smartphone-uri OLED decât este necesar, dar surse DSCC sugerează că plata este mai aproape de 950 milioane USD.”