Planeta Venus: INCREDIBILUL Anunt al NASA ce a UIMIT Lumea

Planeta Venus este in centrul unui incredibil anunt venit de la NASA, americanii uimind intreaga lume cu ceea ce au declarat in legatura cu ea.

Planeta Venus veritas

Planeta Venus este una dintre cele mai importante din sistemul nostru solar, este a doua cea mai apropiata planeta in raport cu soarele, iar cei de la NASA au facut un anunt incredibil care a uimit pe toata lumea. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca vor trimite o noua misiune catre planeta Venus, si au anumit-o “planeta sora” a Pamantului, planurile agentiei spatiale americane fiind unele cu totul, si cu totul, surprinzatoare in momentul de fata.

Planeta Venus va fi explorata de catre cei de la NASA in cadrul unui proiect care are denumirea VERITAS, americanii dorind sa afle de ce a ajuns planeta in stadiul in care se afla acum. NASA spune ca planeta Venus si Pamantul au pornit ca planete foarte similare, insa prima a ajuns sa fie o zona complet nelocuibila, cu temperaturi extrem de mari, iar americanii incearca sa descopere macar unele dintre motivele acestei schimbari radicale.

Planeta Venus: INCREDIBILUL Anunt al NASA ce a UIMIT Lumea

Planeta Venus va avea date geologice adunate de catre NASA pentru a se vedea cum s-au miscat placile sale tectonice, ele fiind coroborate cu harti topografice ale suprafetei. Asa va afla NASA cum s-au format continentele de pe planeta Venus, si poate de ce exista aat de multi vulcani acolo, un spectrometru urmand a fi folosit de catre americani pentru a vedea ce fel de roci s-au format mai recent din magma adunata sub suprafata planetei.

“Venus este ca acest dar cosmic al unui accident. Aveți aceste două corpuri planetare – Pământul și Venus – care au început aproape la fel, dar au parcurs două căi evolutive complet diferite, dar nu știm de ce. Propus pentru o lansare din 2026, VERITAS ar orbita planeta și ar privi prin norii obscurici cu un puternic sistem de radar de ultimă generație pentru a crea hărți globale 3D și un spectrometru cu infraroșu aproape pentru a descoperi din ce suprafață este făcută.”

Planeta Venus inca ascunde foarte multe secrete de cei de la NASA, iar asta ne-ar putea oferi si foarte multe explicatii cu privire la ceea ce s-a intamplat in miliardele de ani de existenta ale celor doua planete. Desigur ca planeta Venus se afla si mai aproape de soare, ceea ce i-a afectat intr-o foarte mare masura existenta, insa in raport cu Pamantul ar trebui sa existe deasemenea si diverse alte schimbari pentru interior care nu au fost descoperite.

Planeta Venus va avea aceasta misiune trimisa de catre cei de la NASA aba undev aprin 2026, deci inca mai este foarte mult de asteptat pana cand vom primi si primele date cu privire la cercetarile facute.