Raed Arafat: atentionare foarte importanta de la Guvernul Romaniei

Raed Arafat atentionare importanta Guvernul Romaniei

Raed Arafat este in centrul unei atentionari foarte importante venita astazi de la Guvernul Romaniei, care prin Grupul de Comunicare Strategica ne anunta in legatura cu faptul ca numele sefului DSU este folosit intr-o campanie de dezinformare cu stiri false.

Numele lui Raed Arafat este folosit intr-un email care este transmis catre romani de pe un domeniu care seamana foarte bine cu cel al Guvernului Romaniei, iar in acel email este inclus un mesaj prin care s-ar cere DSP-urilor sa raporteze discretionar numarul de infectari si decese cu Coronavirus.

“Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat și transmis Direcțiilor de Sănătate Publică din țară.

Mesajul este transmis de pe adresa de mail ********, adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese.
Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale.”