WhatsApp: Aplicatia a fost BLOCATA pentru MILIARDE de Oameni

WhatsApp a fost blocata pentru miliarde de oameni din intreaga lume, iata ce a declarat compania in legatura cu aceasta situatie foarte serioasa.

whatsapp inutilizabila

WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume in momentul de fata, aplicatia de mesagerie fiind cea mai populara din intreaga lume in momentul de fata. Din pacate, in cursul noptii trecute WhatsApp a fost indisponibila timp de aproximativ o ora, fara ca Facebook, sau compania din spatele platformei, sa ofere initial vreo explicatie cu privire la motivele care au stat la baza acestei situatii, ceea ce a ridicat foarte multe semne de intrebare.

WhatsApp a venit mai apoi cu o explicatie pentru situatie, si a afirmat ca o actualizare facuta pentru serverele sale a generat indisponibilitatea pentru cele 2 miliarde de persoane care folosesc platforma zilnic. Nu se stie exact despre ce fel de update este vorba, sau ce fel de schimbari au fost facute de catre cei de la WhatsApp, insa e destul de clar faptul ca nu a fost vorba despre ceva foarte simplu, altfel nu s-ar fi ajuns la o asemenea situatie.

WhatsApp: Aplicatia a fost BLOCATA pentru MILIARDE de Oameni

WhatsApp are foarte rar probleme de functionare care sa afecteze chiar toata baza de utilizatori ai aplicatiei, si la fel de rar se intampla ca acestea sa dureze atat de mult. WhatsApp a avut in 2019 doua, sau trei, situatii in care serviciile au fost indisponibile pentru perioade atat de lungi de timp, insa in rest platforma a functionat fara probleme pentru miliardele de oamein care trimit zeci de miliarde de poze si clipuri video prin platforma.

„Mai devreme, o actualizare internă a serverelor WhatsApp a făcut ca unele persoane să aibă probleme cu trimiterea de mesaje. Am rezolvat rapid această problemă pentru toată lumea și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”

WhatsApp urmeaza sa aiba facuta o integrare cu Facebook pentru ca datele utilizatorilor sa fie accesibile de pe ambele platforme, dar si de pe Instagram, deci e posibil ca problemele sa fie de aici. Pentru ca toate serverele care sustin infrastructura WhatsApp sa fie interconectate e nevoie de destul de multa munca, aceasta aducand uneori si probleme de indisponibilitate pentru serviciile de care se bucura miliardele de oameni din toata lumea.

WhatsApp are acum functionalitatea readusa la normal, dar nu este exclus sa apara alte probleme, si daca se intampla asta, stiti de la ce anume vin ele, si ca vor fi rezolvate in timp util.