Android: Vestea GROZAVA de care TREBUIE sa Stie TOATA Lumea

Android are parte de o veste grozava despre care trebuie sa stie toata lumea, iata cat de importanta este aceasta pentru noi toti chiar acum.

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru terminale mobile, si nu numai, iar pentru oamenii de pe intreaga planeta vine astazi si o veste grozava de care toti ar trebui sa stie. Vorbim despre un nou proiect extrem de interesant care ne aduce in fata posibilitatea de a vedea care dintre telefoanele ce ruleaza Android sunt cele mai sigure, iar asa oamenii pentru care conteaza siguranta datelor pot alege si un telefon care sa fie pe masura asteptarilor lor.

Android este un sistem de operare pentru care se descopera in mod constant diverse probleme de securitate, vasta majoritate dintre ele fiind rezolvate foarte rapid de catre cei de la Google. Din pacate, ceea ce rezolva Google nu ajunge la fel de rapid si la utilizatorii obisnuiti, iar asta pentru ca producatorii de telefoane nu se grabesc sa ofere in Android actualizari cu toate patch-urile de securitate pe care compania americana le ofera pentru ei.

Android: Vestea GROZAVA de care TREBUIE sa Stie TOATA Lumea

Android va avea intr-o baza de date, creata de catre experti in securitate informatica, detaliate modelele de telefoane care au diverse vulnerabilitati, sau pentru care acestea au fost deja blocate. In aceasta baza de date vor fi deasemenea listate informatii cu privire la frecventa cu care patch-urile de securitate pentru Android sunt lansate, astfel ca oamenii vor sti din timp la ce sa se astepte daca achizitioneaza un anumit model de telefon, sau altul.

Android are in mod public dezvaluite problemele de securitate, dar si rezolvarile, iar cercetatorii care au creat aceasta baza de date vor sa ofere cat mai multe informatii cu putinta pentru oameni. Ele vizeaza o varietate de aspecte cu privire la securitatea sistemului de operare Android, astfel ca oamenii pot vedea foarte clar cat de susceptibil este viitorul lor telefon la compromitere de catre hackeri, dar si in ce moduri se poate face asta.

Android ramane un sistem de operare extrem de popular, foarte vizat de catre hackeri, insa asta ii motiveaza pe cei de la Google sa il imbunatateasca in mod constant.