Raed Arafat: paturile la terapie intensiva indisponibile in unele judete

Raed Arafat paturile terapie intensiva indisponibile

Raed Arafat vine astazi cu o avertizare foarte serioasa de care ar trebui sa stie toata lumea, iar asta pentru ca paturile pentru terapie intensiva incep sa devina indisponibile in unele judete din Romania, din pacate, lucru care impune si masuri speciale.

Raed Arafat spune ca la Bucuresti incep sa nu ai fie disponibile paturi la terapie intensiva, iar cel putin un pacient a fost transferat deja la Ploiesti, ast adupa ce zilele trecute am vazut prima unitate mobila de terapie intensiva amplasata in Arges.

Raed Arafat avertizeaza oamenii sa se protejeze pentru a nu ajunge la terapie intensiva, acolo unde s-ar putea sa nu aiba loc, la Galati fiind deasemenea o situatie serioasa, a doua unitate mobila de terapie intensiva fiind amplasata acolo dupa ce locurile din spital s-au ocupat in totalitate.

“Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces.”

A doua unitate de terapie intensivă mobilă a ajuns la GalațiCa urmare a atingerii capacității maxime de internare pe…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 14 iulie 2020