WhatsApp: LOVITURA DURA din UE, Vestea GROZAVA pentru Noi

WhatsApp are parte de o lovitura dura primita din Uniunea Europeana, dar aceasta este o veste grozava pentru toti utilizatorii sai din Europa.

WhatsApp protejari

WhatsApp este una dintre platformele care a primit astazi o lovitura dura din Uniunea Europeana, dar aceasta este o veste grozava pentru noi deoarece vom beneficia intr-un final de protectia de care aveam nevoie. Curtea Europeana de Justitie a luat decizia ca marile companii americane nu mai pot transfera datele europenilor in propriile servere in masa, asa cum faceau pana acum in baza unei intelegeri incheiate intre Uniunea Europeana, si SUA, iar WhatsApp este afectata.

WhatsApp urma sa aiba datele utilizatorilor transferate in serverele Facebook din SUA pentru a se face interconectarea cu Instagram si Messenger, insa acest proces devine imposibil acum. Curtea Europeana de Justitie a decis ca in SUA nu exista protectii similare cu cele ale GDPR, in ciuda acordului dintre Uniunea Europeana si tara, astfel ca WhatsApp nu va mai avea chiar atat de usor facuta interconectarea cu Messenger si Instagra, cel putin nu prea curand.

WhatsApp: LOVITURA DURA din UE, Vestea GROZAVA pentru Noi

WhatsApp nu va mai putea avea transferate de catre Facebook datele nici pentru a afisa reclame personalizate pentru noi, in baza detectarii din platforma de mesagerie. Decizia de astazi este una extrem de importanta care vizeaza mult ma mult decat WhatsApp, foarte multe companii americane avand de acum impuse o serie noua de restrictii in ceea ce priveste transferul de date, dar pentru noi asta inseamna o protectie mult mai buna a datelor.

WhatsApp ar trebui sa aiba regandite multe dintre sistemele in baza carora interactioneaza cu alte servicii ale Facebook, iar inteconectarea cu celelalte platforme pare sa fie ceva inca foarte departe de implementare. Asta cam da peste cap planurile celor de la Facebook, care doreau sa integreze cu WhatsApp alte platforme pentru a facilita comunicarea mai usora pentru utilizatori, dar desigur si pentru a extrage mai multe date cu privire la acestia.

WhatsApp ar putea avea amanat serios planul de interconectare cu Instagram si Messenger, insa pe de alta parte, datele noastre ar trebui sa fie in mai multa siguranta in Uniunea Europeana.