Planeta Venus: Planul INCREDIBIL pentru a Calatori pe Marte

Planeta Venus este in centrul unui plan incredibil care descrie cum ar putea fi facute primele calatorii spre marte de catre astronautii NASA.

planeta venus calatorii

Planeta Venus este in centrul unui plan incredibil anuntat in cursul zilelor trecute de catre un cercetator, iar el ne prezinta o metoda prin care aceasta planeta poate fi folosita pentru viitoare calatorii catre Marte. Mai exact, planeta Venus ar urma sa fie folosita pentru a catapulta catre Marte navele spatiale cu astronauti, asa cum au fost trimise si navele spatiale ale NASA pentru a explora diverse alte planete din sistemul nostru solar in trecut.

Planeta Venus a fost folosita de catre cei de la NASA pentru a catapulta navele spatiale Voyager si Cassini catre Saturn, si nu numai, orbita sa fiind de mare ajutor pentru a creste viteza de deplasare ale acelor nave spatiale. Acum un cercetator spune ca acelasi lucru ar putea fi folosit inclusiv pentru a reduce timpul de deplasare catre Marte, insa asta numai daca planeta Venus ar fi explorata in prealabil de catre cei de la NASA, cu astronati.

Planeta Venus: Planul INCREDIBIL pentru a Calatori pe Marte

Planeta Venus nu este la prima mentiune de acest gen cu privire la misiunile care ne-ar duce pe Marte, cei de la NASA spunand ca ar putea fi folosita orbita sa pentru a trimite mai rapid navele spre a patra planeta de la soare. E posibil ca o asemenea solutie sa fie si mai ieftina decat cea care ar implica trimiterea directa a oamenilor catre Marte, insa aici NASA va trebui sa faca niste calcule si sa ne ofere detalii cu privire la costurile finale ale misiunilor.

“Deoarece așteptarea prea lungă a alinierii planetelor nu este o opțiune, o echipă de oameni de știință și ingineri au propus o modalitate de a folosi Venus ca slingshot cosmic către Marte. Nava spațială ar folosi aceeași metodă de asistență gravitațională ca și Voyagers și Cassini. Ar profita de gravitatea planetei noastre surori, apropiindu-ne suficient de aproape pentru a încetini marginea planetei orbitante, a cărei energie ar trage-o apoi pe Marte.”

Planeta Venus nu este luata in calcul doar pentru ca a fost folosita in misiuni anterioare, ci si pentru ca ar elimina perioadele de asteptare intre alinierea orbitelor planetelor pentru lansarea misiunilor catre Marte. Durata unei calatorii catre marte ar fi de 180 de zile, insa astronautii ar trebui sa stea si 550 de zile acolo pana cand planeta s-ar alinia cu Pamantul, deci folosirea orbitei pe care o are planeta Venus ar putea reduce aceasta perioada de timp.

Planeta Venus este una dintre solutiile pe care le iau in calcul cercetatorii in momentul de fata, insa desigur ca s-ar putea gasi si alte solutii pentru a trimite oamenii in siguranta catre planeta rosie.