Gaura Neagra: Premiera INCREDIBILA Observata de Astronomi

Gaura neagra observata de catre astronomi a generat o premiera incredibila care i-a uimit pe cercetatorii ce studiaza cu atentie universul.

Gaura neagra coroana

Gaura neagra este in continuare un obiect invaluit in multe mistere pentru astronomii care se uita cu foarte mare atentie la cerul instelat, iar acum ne-au anuntat o noua premiera incredibila. Astronomii au observat in univers ceva ce nu parea posibil, mai exact, au vazut cum coroana pe care o are o gaura neagra a disparut, si apoi a reaparut, totul fara vreo explocatie initiala, desi cei de la MIT au incercat sa ofere si cateva informatii vis-a-vis de asta.

Gaura neagra cu denumirea 1ES 1927+654 i-a uluit pe cercetatori dupa ce luimnozitatea emisa de catre coroana s-a stins, insa totul ar putea avea legatura cu o stea care se misca foarte rapid prin univers. Coroana pe care o are o gaura neagra o are se modifica de pana la 100 de ori pe masura ce aceasta “inghite” diverse obiecte din apropierea sa, iar desi aici vorbim despre o lumina de raze X vizibila la 300 de milioane de ani-lumina de Pamant, disparitia sa i-a surprins pe astronomi.

Gaura Neagra: Premiera INCREDIBILA Observata de Astronomi

Gaura neagra numita 1ES 1927+654 a inregistrat o scadere de 10.000 de ori in ceea ce priveste luminozitatea coroanei sale in doar un an de zile, ceea ce in mod normal nu s-a mai intamplat, sau cel putin n-a mai fost observat. Mai impresionant a fost ca luminozitatea s-a modificat cu un factor de 100 in doar 8 ore, iar astronomii n-au mai vazut asa ceva pentru o gaura neagra, luminozitatea acestor coroane modificandu-se de obicei in milioane de ani, nu sa scada de 10.000 de ori in doar un an.

“În mod normal, nu vedem variații de acest fel în găurile negre accentuate. Era atât de ciudat încât la început ne-am gândit că poate este ceva în neregulă cu datele. Când am văzut că este real, a fost foarte interesant. Dar nici nu aveam habar cu ce aveam de-a face; nimeni cu care am vorbit nu văzuse așa ceva. Aceasta pare să fie prima dată când am văzut vreodată o coroană dispărând, dar apoi, de asemenea, se reconstruiește și o urmărim în timp real.”

Gaura neagra nu a avut totusi coroana facuta disparuta in vreun fel, ci doar ascunsa dupa ce ar fi inghitit o stea care ar fi generat un nor de particule atat de dens incat luminozitatea sa a fost temporar ascunsa. Situatia este una fara precedent pentru cercetatori, insa asa invatam tot mai multe despre gaura neagra, un obiect din univers care este aproape imposibil de cercetat, dar care este extrem de important pentru evolutia universului in sine.

Gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee nu a trecut vreodata printr-o situatie de acest gen, si cel mai probabil nici nu va trece, din moment ce este atat de aproape de noi.