Google Chrome: Vestea PROASTA privind o Schimbare Colosala

Google Chrome are parte de o veste proasta cu privire la o schimbare colosala care este asteptata de catre utilizatorii din intreaga lume de ceva timp.

Google Chrome amanare

Google Chrome este cel mai folosit browser din intreaga lume, cu sute de milioane de utilizatori activi la nivel global, ceea ce le ofera celor de la Google si o motivatie suplimentara sa il faca mai bun, in mod constant. Recent a fost dezvaluit faptul ca pentru Google Chrome urmeaza sa fie implementata o modificare grozava care urmeaza sa le permita utilizatorilor sa se bucure de performante mai bune pentru calculatoare, sau laptop-uri, dar si de autonomie mai buna.

Google Chrome urma sa aiba implementata o noua tehnologie, integrata de catre Microsoft pentru Windows 10, care ar fi urmat sa reduca substantial consumul de memorie RAM pentru calculatoare si laptop-uri. Schimbarea ar fi fost atat de buna incat inclusiv inginerii celor de la Google erau entuziasmati de ceea ce ar fi urmat sa aduca ea pentru Google Chrome, asta pana cand au realizat ca ea ar putea face mai mult rau, decat bine, pentru cei care o folosesc.

Google Chrome: Vestea PROASTA privind o Schimbare Colosala

Google Chrome, in baza testelor facute de catre Google pentru tehnologia care in browser Edge, al Microsoft, a dat rezultate bune, compania a aflat ca ea creste consumul de energe cu 13%, si genereaza incarcare suplimentara de 10% pe procesoare. In baza acestor descoperiri, inginerii care lucreaza la Google Chrome in momentul de fata au decis sa nu implementeze inca aceasta functionalitate, si sa o testeze mai mult pentru a vedea de unde vin problemele.

Google Chrome ar fi putut avea o reducere cu aproape o treime a consumului de memorie RAM in timpul navigarii pe internet, asa cum se intampla in cazul browserului Edge din Windows 10. Acel browser este bazat pe aceeasi platforma Chromium pe care functioneaza si Google Chrome, deci in teorie totul ar trebui sa functioneze la fel, doar ca nu e chiar asa, deci schimbarea este amanata, poate pentru o data ulterioara, poate pentru nicio alta data.

Google Chrome ramane totusi cel mai popular browser din lume, are sute de milioane de persoane care-l folosesc zilnic, deci ramane un browser de foarte mare interes pentru foarte multa lume.