Guvernul Romaniei: persoanele infectate externate vor fi monitorizate

Guvernul Romaniei persoanele infectate externate monitorizate

Guvernul Romaniei va avea incepand de maine, dupa ce intra in vigoare legea carantinei si izolarii, posibilitatea de a ii monitoriza pe cei infectati de Coronavirus, externati la cerere, si poate verifica daca ei respecta masura de izolare, recomandata pana azi, si probabil obligatorie de maine.

Guvernul Romaniei are de maine posibilitatea legala de a ii obliga pe romanii infectati cu noul Coronavirus sa stea in izolare, sau sa mearga in carantina, asta seprat de internarea obligatorie pentru 48 de ore a celor confirmati ca infectati, si asta ar putea duce la scaderea testelor in randul celor care voiau sa mearga in vacante.

“Am solicitat transmiterea rapida a bazelor de date, astfel incat fiecare Directie de Sanatate Publica sa poata sa emita deciziile privitoare la acestia, fie daca doresc sa se interneze in spital, fie, daca nu, sa fie tratati in izolare la domiciliu sau in alta locatie de izolare pe care si-o doresc.

Toata baza de date de la Ministerul Sanatatii sa fie transmisa la MAI, sa existe, practic supraveghere medicala pentru respectarea tratamentului, evolutia bolii si in acelasi timp, controale de respectare a masurii izolarii la domiciliu.”

Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal, în direct la Digi24

Interviul premierului Ludovic Orban la Digi24

Publicată de Guvernul României pe Luni, 20 iulie 2020