NASA: ASTEROID PERICULOS care va Ajunge Astazi la Pamant

NASA a emis o noua avertizare importanta cu privire la un asteroid periculos, iata ce a dezvaluit agentia spatiala americana pentru toata planeta.

NASA pericol

NASA a emis o avertizare importanta cu privire la un asteroid periculos care ajunge astazi la Pamant, si care a impus emiterea unui mesaj de atentionare care vizeaza toata planeta in momentul de fata. 2020 ND este denumirea asteroidului pentru care NASA a emis avertizarea de astaz, si vorbim despre o roca a carei dimensiuni ajung la 170 de metri, deci suficient de mare pentru a lovi efectiv suprafata Pamantului daca va intra in atmosfera, dar nu se va intampla asta.

NASA spune ca acest asteroid va trece la o distanta de 5 milioane de kilometri de Pamant in cursul acestei zile, si desi distanta este mare, agentia spatiala este totusi obligata sa emita avertizari. Cu o viteza de 48.000 km/h vorbim despre un asteroid care se misca repede prin sistemul solar, iar distanta la care trece in raport cu Pamantul il face potential periculos, conform celor de la NASA, si vorbim despre o situatie de interes.

NASA: ASTEROID PERICULOS care va Ajunge Astazi la Pamant

NASA este obligata sa emita notificari de pericol cu privire la orice fel de asteroizi de dimensiuni mari care trec in apropierea Pamantului, chiar si la distante de 5 milioane de kilometri. Chiar daca aceasta distanta pare una foarte mare, in realitate ea este foarte mica pentru sistemul solar, iar cei de la NASA sunt obligati sa protejeze omenirea de orice fel de situatii in care Pamantul, sau ceea ce se afla in apropierea sa, ar putea fi pus in pericol.

NASA a emis in repetate randuri avertizari similare pentru asteroizi care s-au apropiat la distante similare in raport cu Pamantul, chiar daca in unele cazuri dimensiunile au fost chiar mai mici. De aceasta data este vorba doar despre faptul ca asteroidul are dimensiuni mari si e aproape de Pamant, insa nu exista vreo sansa ca planeta sa fie lovita de catre roca, asa ca nu trebuie sa ne facem griji cu privire la ceea ce se intampla la mare distanta de noi.

NASA va continua sa emita avertizari de acest gen si pentru viitori asteroizi care se vor apropia amenintatori de Pamant, asa ca ramane doar sa vedem ce anume va mai fi anuntat.