LUNA: Anuntul UIMITOR, NIMENI nu a Crezut ca va fi Posibil

LUNA are parte de un anunt uimitor pe care nimeni nu l-ar fi crezut posibil, iata ce dezvaluire incredibila a fost facuta cu privire la satelitul natural.

LUNA reactor

LUNA este “urmatoarea frontiera” pentru americani, si aici vorbim despre o serie de proiecte extrem de ambitioase pe care ei le pun la cale pentru a cuceri si macar o ica parte din spatiul cosmic. Pentru a realiza asta, ei trebuie mai intai sa colonizeze LUNA, iar astazi aflam ca SUA vrea sa faca o centrala nucleara acolo, si se gandeste sa faca ceva similar inclusiv pe Marte, daca va vine sa credeti, chiar daca acolo inca nu a ajuns vreun astronaut pentru explorare.

LUNA este vizata ca locatie pentru a cosntrui o centrala nucleara pentru ca astronautii au nevoie de energie electrica acolo, iar guvernul SUA le-a cerut companiilor private din tara sa vina cu idei pentru asemenea proiecte. SUA stie ca are nevoie pe LUNA de structuri complexe pentru astronautii sai, iar ceea ce vrea guvernul este sa le poata oferi acestora toate cele necesare pentru cercetare, dar si pentru lansarea de misiuni catre alte planete din sistemul solar.

LUNA: Anuntul UIMITOR, NIMENI nu a Crezut ca va fi Posibil

LUNA ar urma sa aiba construit acolo un reactor nuclear de dimensiuni mici, suficient cat sa poata sustine activitatea de zi cu zi a astronautilor, ceva ce pentru ei este esential pentru a-si desfasura activiatea. SUA nu vrea sa faca o centrala nucleara foarte mare pe LUNA, ceea ce e perfect normal, asta si pentru ca este extrem de complicat sa realizezi structuri atat de complexe, care sa ofere si siguranta deplina pentru astronautii care vor lucra acolo.

“SUA doresc să construiască centrale nucleare care să funcționeze pe Lună și Marte, iar vineri a formulat o cerere de idei din sectorul privat despre cum să facă asta. Reactorul trebuie să fie capabil să genereze o energie electrică neîntreruptă de cel puțin 10 kilowati. În plus, reactorul nu poate cântări mai mult de 3.500 de kilograme, să poată opera în spațiu, să funcționeze în mare parte autonom și să funcționeze timp de cel puțin 10 ani.”

LUNA ar trebui sa aiba tot planul pentru amplasarea unui reactor nuclear pana in anul 2026, iar acesta ar trebui capabil sa produca undeva in jur de 10 kilowati fara intrerupere. Avand in vedere aceasta specificatie, e clar ca va fi nevoie de mai multe reactoare pentru a putea oferi energia de care ar avea nevoie astronautii, astfel ca vorbim mai mult ca sigur despre structuri complexe care ar trebui facute acolo, dar asta nu e ceva care sa nu fi fost asteptat.

LUNA este unul dintre cele mai importante medii pe care NASA il are in vedere pentru viitoarele sale misiuni spatiale, asa ca va fi foarte interesant de vazut cum anume se vor desfasura lucrurile in viitor.