Politia Romana: avertizare pentru cetateni privind furnizarea datelor de identificare

Politia Romana avertizare furnizarea datelor identificare

Politia Romana a facut astazi o avertizare importanta pentru toti cetatenii din Romania care vine sa ne spuna de ce trebuie sa fim atenti atunci cand ne sunt cerute informatii cu privire la identitatea noastra, si de ce nu ar trebui sa ne incapatanam sa nu le oferim.

Politia Romana spune ca oricare dintre cetatenii romani care refuza sa furnizeze date pentru identificare pot fi dusi la sectie pentru a fi identificati de catre autoritati, iar acest proces desigur ca nu este pe placul multora din tara noastra.

“Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu constituie contravenție.

Polițistul este îndreptățit să conducă o persoană la sediul poliției, atunci când nu s-a putut stabili identitatea acesteia ori există motive verosimile pentru a bănui că identitatea declarată nu este reală sau documentele prezentate nu sunt veridice.”

Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la…

Publicată de Politia Romana pe Sâmbătă, 25 iulie 2020