Ministerul Sanatatii: avertizare privind statul politienesc si respectarea regulilor

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, avertizeaza ca Romania nu trebuie sa devina un stat politienesc, si ca romanii trebuie sa respecte regulile deoarece este esential ca numarul de cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus sa scada cat de curand.

Ministerul Sanatatii nu vrea impunerea starii de urgenta, insa Nelu Tataru a afirmat ieri ca daca oamenii vor in mod neaparat sa nu respecte regulile pentru ca ea sa fie impusa, atunci le va fi facut pe plac pe masura ce numarul de cazuri noi de infectare va creste necontrolat.

Ministerul Sanatatii nu a spus cand anume s-ar putea ajunge la instituirea starii de urgenta, insa Raed Arafat a spus ca intre 1 – 3 august s-ar putea ajunge la numarul de cazuri zilnice necesar pentru indeplinirea conditiilor pentur instituirea sa, si asta e perioada 1 – 3 august, adica saptamana viitoare.

“Sper sa nu ne transformam intr-un stat politienesc, dar populatia trebuie sa inteleaga ca trecem printr-un moment dificil.

Urmatoarele doua saptamani vor fi dificile. Am avut o perioada de doua saptamani cu un vid legislativ in care aceleasi persoane au refuzat internarea, au refuzat o izolare, iar pana in momentul in care cei care fiind pozitivi nu isi vor trata boala o vor transmite in continuare.

Atunci vom avea o crestere. Daca vom reusi sa impunem, conform legii, internare, izolare, tratarea celor existenti in spitale, atunci vom limita aceasta transmitere.”