Ministerul Sanatatii: recordul extrem de ingrijorator in Romania

0

Ministerul Sanatatii record ati romania

Ministerul Sanatatii a raportat astazi un record extrem de ingrijorator pentru Romania, iar asta in conditiile in care autoritatile trag semnal de alarma dupa semnal de alerma ca lumea sa respecte regulile, dar e nevoie de implicare la un nivel foarte ridicat in societate.

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi ca 353 de persoane sunt internate la terapie intensiva, cel mai mare numar inregistrat pana in momentul de fata in Romania de la debutul pandemiei de Coronavirus, cifra fiind in crestere, si va continua sa creasca din moment ce numarul de cazuri noi creste cu miile zilnic.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.876. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 353 de pacienți.

Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.”