Guvernul Romaniei: decizia importanta care va fi luata azi

Guvernul Romaniei decizie restrictii

Guvernul Romaniei urmeaza sa decida astazi masurile finale care vor fi impuse in Romania incepand cu data de 1 august in ceea ce priveste prevenirea raspandirii Coronavirus in tara noastra, iar aseara v-am prezentat recomandarea adoptata de CNSU.

Guvernul Romaniei inca analizeaza sa vada daca va obliga toti romanii sa poarte masca in locurile publice aglomerate, sau daca doar anumite zone vor avea asemenea restrictii, daca terasele vor avea programul limitat pana la ora 22:00/23:00, dar si daca salile de jocuri de noroc vor avea o limita similara.

Guvernul Romaniei va lua o decizie pana diseara la ora 18:00, cand urmeaza sa aiba loc o sedinta de guvern pentru ca recomandarile sa fie trecute intr-o hotarare ale carei prevederi vor fi impuse incepand cu data de 1 august.

“Inca analizam, inca purtam discutii. Ce analizam, analizam dacaă aplicam la nivelul intregii tari sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la Bucuresti, in judete unde exista un nivel de raspandire mai larg, asta analizam.

De asemenea, e o masura care este legata de limitarea persoanelor care sunt servite la numarul de locuri aflate pe scaune, pe terase, tocmai pentru a evita aglomeratiile pe terase.”

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Imnului Național #ZiuaImnuluiNational #LudovicOrban

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban după participarea la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Imnului Național#ZiuaImnuluiNational #LudovicOrban

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 28 iulie 2020