Samsung: Decizia IMPORTANTA, ce va Face Impreuna cu Google

Sasung a luat o decizie foarte importanta, iata ce va face impreuna cu Google, si cat de mare va fi impactul schimbarii care va fi lansate curand.

Samsung colaborare

Samsung este, deocamdata, cel mai mare producator de telefoane mobile de pe planeta, vasta majoritate avand sistemul de operare Android instalat, iar asta ii aduce si o relatie speciala cu cei de la Google. Compania americana vrea totusi mai mult de la coreeni, astfel ca ar fi ajuns la un acord cu Samsung pentru ca telefoanele companiei sa trimita mai multi oameni catre Google Search, si sa prioritizeze folosirea Google Assistant de catre oameni.

Samsung si Google negociaza in momentul de fata o intelegere in baza careia Google Search, Google Play Store, si Google Assistant, vor avea un rol central in telefoanele coreenilor. Samsung ar urma sa primeasca bani pentru aceasta schimbare pe care Google o doreste pentru telefoanele coreenilor, si va fi cu siguranta vorba despre miliarde de dolari anual, atat primind si Apple pentru faptul ca Google Search e motorul de cautare predefinit al Safari.

Samsung: Decizia IMPORTANTA, ce va Face Impreuna cu Google

Samsung ar urma sa obtina venituri noi din telefoanele existente, dar si din cele pe care le vinde, iar asta in contextul in care compania incearca sa produca profit si mai mare din divizia de produse mobile. Avand in vedere ca vanzarile de telefoane au scazut pentru Samsung in ultimele luni din cauza pandemiei de Coronavirus, e de asteptat ca o intelegere sa fie incheiata cu Google in perioada urmatoare pentru a genera mai multi bani.

“Google și Samsung Electronics Co. negociază o afacere majoră care ar conferi produselor Google o importanță mai mare pe smartphone-urile companiei sud-coreene. Discuțiile implică oferirea de către Google mai mult control asupra căutării pe telefoanele Samsung la nivel global. Samsung nu va renunța la acest imobil valoros digital gratuit.”

Samsung este de foarte multa vreme un partener important al celor de la Google, iar ceea ce vedem aici este doar o evolutie normala a lucrurilor intre cele doua companii. Desigur ca nici Samsung, si nici Google, nu au confirmat in vreun fel informatiile de astazi, dar asta n-ar trebui sa surprinda pe cineva din moment ce ambele vor sa tina totul cat se poate de secret pana in momentul in care intelegerea va fi semnata de ambele parti.

Samsung nu va dezvalui clar cati bani face de pe urma unei asemenea intelegeri cu Google, iar americanii nu vor spune cat platesc, insa toata lumea are de castigat ceva din aceasta intelegere.