Klaus Iohannis: anunt privind reintroducerea starii de urgenta

Klaus Iohannis stare urgenta

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a organizat astazi o conferinta de presa in cadrul careia a raspuns la multe intrebari ale jurnalistilor printre ele numarandu-se si unele care vizeaza inclusiv situatia Coronavirus din tara noastra, asa cum e normal.

Klaus Iohannis a fost intrebat si cand ar putea fi reintrodusa starea de urgenta in Romania, iar presedintele tarii a spus ca aceasta este ultima solutie pe care o ia in calcul abia in momentul in care situatia devine complet necontrolabila in tara.

Klaus Iohannis stie prea bine ce fel de impact ar avea reintroducerea starii de urgenta in tara noastra, si la fel precum Guvernul Romaniei, evita sa impuna o asemenea masura, desi e posibil ca la un moment dat ea sa fie inevitabila, din pacate.

“Decizia de reintrare in starea de urgenta se poate lua doar in masura in care specialistii îmi spun ca nu exista alta solutie – si eu cred ca exista ala solutie. Sper ca romanii vor respecta normele, astfel incat sa putem controla raspandirea acestei boli. Sunt convins ca impreuna vom reusi sa stapanim aceasta epidemie rezonabil.

Dati-mi voie sa consider reintrarea in starea de urgenta ca o ultima solutie, cand nu avem nicio alta posibilitate sa intram înr-o zona de control a epidemiei.”

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 29 iulie 2020