Soarele: VIDEO IMPRESIONANT, ce NU ai Crezut ca este Posibil

Soarele are prezentat intr-un video impresionant ceva ce nu ai crezut vreodata ca este posibil, iata ce a fost dezvaluit pentru foarte multi oameni.

Soarele este steaua din centrul sistemului nostru solar, acest lucru este cunoscut de catre mai toata lumea, insa ceea ce foarte multe persoane nu stiau este ca planetele nu se invart chiar in jurul lui. Mai exact, planetele din sistemul solar se invart in jurul centrului acestuia, deci nu orbiteaza direct soarele, iar animatia de mai sus ne arata exact ce se intampla cu planetele Jupiter si Saturn, si cum influenteaza ele steaua din centrul sistmeului solar.

Soarele se invarte in jurul baricentului sistemului solar, adica acel centru al masei sistemului, iar planetele il orbiteaza in mod direct, afectand si felul in care steaua sa misca in imprejurul sau. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum influenteaza cele doua planete felul in care soarele se invarte in jurul acestui baricentru, Jupiter si Saturn folosindu-si fortele gravitationale pentru a influenta miscarile stelei, si e un joc foarte interesant care se intampla intre ele.

Soarele: VIDEO IMPRESIONANT, ce NU ai Crezut ca este Posibil

Soarele are centrul sau aliniat foarte rar cu cel al sistemului solar, si desi mai toata lumea crede ca toate planetele se invart in jurul stelei, in realitate nu se intampla acest lucru. Soarele se invarte chiar si la distante de pana la 5 milioane de kilometri fata de baricentrul sistemului solar, alteori trecand chiar peste acesta, si vorbim despre variatii foarte mari in felul in care se misca lucrurile in univers, iar asta ne arata cate inca nu stiu multi despre stea.

“Gândirea naturală este că orbităm în centrul Soarelui, dar asta se întâmplă foarte rar. Este foarte rar ca centrul de masă al sistemului solar să se alinieze cu centrul Soarelui. Soarele orbitează de fapt pe Jupiter. Deci, fiecare sistem planetar orbitează într-un punct invizibil, inclusiv steaua sau planeta care pare să fie în centru. Baricenterii ajută uneori astronomii să găsească planete ascunse în jurul altor stele, deoarece pot calcula că sistemul conține masă pe care nu o pot vedea.”

Soarele ramane totusi cel mai important obiect din sistemul nostru solar, iar asta pentru ca ne ofera toata caldura de care avem nevoie pentru a supravietui, dar mai ofera si alte lucruri nu prea benefice. Planetele interactioneaza cu soarele prin fortele gravitationale, sau cel putin unele dintre ele fac asta, in timp ce in cazul altora este vorba despre simpla forta de atractie, dar macar acum ati vazut cum stau in realitate lucrurile in sistemul solar.

Soarele ramane foarte important pentru Pamant, insa e interesant ca este deasemenea influentat in miscarile sale si de catre marile planete Jupiter, si Saturn, din sistemul solar.