COVID-19 Romania: Jumatate dintre paturile ATI sunt ocupate

COVID-19 Romania Jumatate paturile ATI ocupate

Una dintre marile probleme pe care pandemia COVID-19 le-a adus in Romania este legata de indisponibilitatea in numar mare a paturilor pentru terapie intensiva, iar conform ultimei raportari, aproape jumatate din totalul lor este deja ocupat de pacienti.

In Romania exista 840 de paturi de terapie intensiva complet echipate pentru pacientii infectati cu COVID-19, insa ele sunt impartite in toata tara, deci in anumite zone deja s-a depasit capacitatea, fiecare spital avand maxim cateva zeci alocate.

Dintre cei 402 pacienti cu COVID-19 care sunt tratati pe paturile de terapie intensiva, ieri erau 112 intubati, azi nu se stie exact cati, dar cifrele sunt oricum extrem de ingrijoratoare, si ne indreptam spre situatiile in care au fost atat Spania, cat si Italia.

“In unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 402 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.177.630 de teste. Dintre acestea 23.346 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.780 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 56 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 30 iulie.”

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 29 iulie

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 29 iulie#GuvernulRomaniei #LudovicOrban #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 29 iulie 2020