Huawei: DEPASESTE Samsung, e Cel mai MARE Producator Smartphone

Huawei a depasit compania Samsung, si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din intreaga lume, iata impresionanta realizare a companiei.

Huawei depasit samsung

Huawei a inregistrat o premiera impresionanta in perioada pandemiei de Coronavirus, si a reusit sa depaseasca Samsung in vanzarile globale de smartphone-uri, ceva ce nimeni nu ar fi crezut. Pentru prima oara in istorie, Huawei ocupa prima pozitie in topul celor mai mari vanzatori de telefoane, iar Samsung este foarte usor in urma sa, cei de la Apple ocupand pozitia a treia, una cu care ne-am obisnuit deja in ceea ce priveste compania americana.

Huawei a vandut 55.8 milioane de telefoane mobile la nivel global in T2 2020, fata de 53.7, cat a vandut Samsung, diferenta fiind mica, de doar 2.1 milioane de unitati, dar in baza ei a devenit lider de piata. Huawei a reusit o realizare remarcabila in plina pandemie de Coronavirus, si cu sanctiuni foarte serioase impuse de catre SUA impotriva sa, insa aici un rol foarte important a fost jucat de piata din China, acolo de unde au venit majoritatea vanzarilor.

Huawei: DEPASESTE Samsung, e Cel mai MARE Producator Smartphone

Huawei depasit samsung smartphone

Huawei a inregistrat o scadere substantiala a vanzarilor din Europa, de 27%, s v-am spus dimineata cat de serioasa e situatia pe continent, insa China a compensat din plin absolut tot, ajutand compania. O alta parte din ajutor a venit si de la Samsung, care a inregistrat o scadere de 30% a vanzarilor de telefoane in T2 2020, adica una uriasa, iar asa Huawei a reusit sa urce pe prima pozitie in topul celor mai mari producatori de telefoane, ceva ce parea imposibil.

“Acesta este un rezultat remarcabil pe care puțini oameni l-ar fi prezis în urmă cu un an. Dacă nu ar fi fost COVID-19, nu s-ar fi întâmplat. Huawei a profitat din plin de recuperarea economică chineză pentru a-și reînnoi afacerile cu smartphone-uri. Samsung are o prezență foarte mică în China, cu o cotă de piață mai mică de 1% și și-a văzut piețele de bază, precum Brazilia, India, Statele Unite și Europa, devastate de focare și blocaje ulterioare.”

Huawei a vandut in T2 2020 cu 5% mai putine telefoane decat in T2 2019, deci totul a stat in faptul ca Samsung a inregistrat o scadere de 6 ori mai mare a vanzarilor, si asa s-a pozitionat sub chinezi. Piata din China a jucat rolul cel mai important, peste jumatate dintre toate vanzarile celor de la Huawei venind de acolo, insa Samsung nu vinde mai nimic pe acea piata, dec n-a avut nimic de castigat in timp ce alte piete au scazut puternic.

Huawei si-a propus in 2019 sa devina cel mai mare vanzator de smartphone-uri la nivel global, a reusit in 2020, insa totul tine doar de conjunctura in care ne aflam, si este mai mult ca sigur doar temporar.