Telekom: Decizia IMPORTANTA ce va Afecta MILIOANE de Clienti

Telekom asteapta o decizie foarte importanta care va avea impact pentru miloane de clienti din Romania, iata ce schimbare majora este in desfasurare.

Telekom chin

Telekom este unul dintre cele 4 mari grupuri de telecomunicatii din Romania, cu milioane peste milioane de clienti din toata tara, si in continua expansiune multumita ofertelor foarte bune pe care le are. Telekom este totusi si intr-un proces de parasire a Romaniei, de mai bine de un an de zile, grupul ajungand deja la o intelegere cu Orange pentru a vind divizia de servicii fixe, insa de aproape un an de zile asteapta o decizie a Guvernului Romaniei, care se va mai lasa asteptata.

Telekom are nevoie de acordul guvernului Romaniei pentru a-si vinde divizia de servicii fixe, avand in vedere ca Guvernul este unul dintre actionarii majoritari, insa aprobarea e in analiza de aproape un an de zile. Telekom nu-si poate finaliza planurle de vanzare a diviziei sale fara acordul Guvernului Romaniei, intr-o prima faza, si cel al Comisiei Europene, intr-o a doua faza, dar in Romania, si chiar la nivel european, pandemia Coronavirus a adus alte prioritati pentru politicieni.

Telekom: Decizia IMPORTANTA ce va Afecta MILIOANE de Clienti

Telekom va vinde o divizie cu aproximativ 4 milioane de clienti catre cei de la Orange, daca planurile sale vor fi aprobate de catre autoritati, insa in momentul de fata aceasta aprobare pare sa fie foarte departe. Toti clientii vor fi transferati la Orange, impreuna cu infrastructura, insa in viata lor n-ar trebui sa se schimbe nimic decat numele companiei care le furnizeaza serviciile, asta cel putin pana cand Orange va incepe sa faca schimbari la infrastructura, si servicii.

Telekom cauta sa-si vanda si divizia de servicii mobile, insa aici n-a avut prea mult succes pentru ca RCS & RDS n-a vrut sa preia si clientii, iar despre negocierile cu celelalte parti interesate nu se stie nimic. E posibil ca Telekom sa ramana in Romania doar cu diviza de servicii mobile din 2020, sau 2021, insa si pentru aceasta exista dorinta de vanzare, deci ramane doar sa vedem cum se vor desfasura lucrurile si in functie de planurile autoritatilor din Romania.

Telekom a incercat sa obtina in 2019 de la Guvernul Romaniei aprobarea de vanzare, cei de la Orange au incercat deasemenea, dar de fiecare data au fost alte prioritati pentru guvernanti.