COVID-19 Romania: nou record negativ la terapie intensiva

COVID-19 Romania record terapie intensiva

COVID-19 continua sa provoace probleme foarte mari pentru autoritatile din Romania, iar asta pentru ca numarul de persoane internate la terapie intensiva continua sa creasca, stabilind un nou record astazi, si ajungand la cifra de 412.

Vorbim despre cel mai mare numar de oameni internati la terapie intensiva, si infectati cu COVID-19, de cand a inceput pandemia, cresterile din ultimele saptamani fortand autoritatile sa creasca si numarul de paturi pentru cetatenii infectati cu noul virus.

Peste 900 de paturi de terapie intensiva vor fi disponibile din perioada urmatoare in Romania, conform lui Raed Arafat, cresterea fiind necesara din cauza cresterilor constante ale numarului de infectari cu COVID-19, si e de asteptat ca lucrurile sa mearga in aceasta directie si in viitor.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.530. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 412 pacienți.

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.”