Planeta Venus: Noua Descoperire IMPRESIONANTA este Anuntata

Planeta Venus are parte de o noua descoperire foarte importanta anuntata, iata ce au observat cercetatorii atat de departe de Pamant, si cat conteaza.

Planeta Venus

Planeta Venus a fost luna trecuta in centrul unei descoperiri extrem de importante care a surprins foarte multi cercetatori, iar acum avem si o completare pentru ceea ce a fost dezvaluit atunci. Mai exact, cercetatorii au descoperit ca pe planeta Venus exista foarte multi vulcani activi, ceva ce era crezut imposibil cu destul de mult timp in urma, insa iata ca realitatea este cu mult diferita in comparatie cu ceea ce credeam, si aceasta e o veste buna, in final.

Planeta Venus are si o simulare 3D facuta pentru a ni se arata cum se prezinta acesti vulcani de pe suprafata corpului cosmic, iar mai jos puteti vedea si imaginile care dezvaluie acest lucru. Planeta Venus are cel putin 37 de vulcani activi in momentul de fata, un numar considerabil, insa mai mult ca sigur exista si multi altii care inca nu au fost descoperiti, si care au un impact mare asupra felului in care a evoluat planeta de-a lungul timpului.

Planeta Venus: Noua Descoperire IMPRESIONANTA este Anuntata

Planeta Venus are descoperite ceea ce cercetatorii numesc “coroane”, adica zone de pe suprafata care au forma sferica, prin mijlocul acestora fiind aruncata lava de catre vulcani. Planeta Venus are foarte multe structuri de acest gen pe suprafata sa, ceea ce a determinat cercetatorii sa le studieze indeaproape, iar asa au ajuns sa descopere ca activitatea vulcanica ramane una foarte ridicata, ceea ce genereaza si mult mai mult interes din partea lor.

Planeta Venus coroane vulcani
FOTO: Universitatea Maryland.

Planeta Venus este foarte apropiata de soare, deci existenta unor vulcani activi este ceva perfect normal, insa cercetatorii au ramas surprinsi pentru ca e vorba despre descoperiri care pana acum n-au existat. Planeta Venus inca mai contine si multe alte surprize pentru cercetatori, insa ramane de vazut cat va dura pana cand ele vor fi descoperite, astfel ca asteptam sa vedem ce alte modele vor mai fi create pentru a ne arata ceea ce se ascunde acolo de mult timp.

Planeta Venus urmeaza sa fie observata de catre o nava spatiala trimisa de catre ESA si JAXA spre Mercur, si vom vedea noi imagini cu suprafata planetei atat de indepartate de noi.