LUNA: Foto INCREDIBILA, ce a Aparut pe Cer Noaptea Trecuta

LUNA apare intr-o imagine incredibila care a fost surprinsa pe cer noaptea trecuta, ita ce a devenit vizibil pentru intreaga omenire aseara.

LUNA coroana

LUNA trece zilele acestea printr-un fenomen care a pus tot internetul pe jar, mai ales ca vorbim despre ceva ce implica inclusiv planetele Jupiter si Saturn, iar pe cer un spectacol foarte interesant a aparut. LUNA este vizibila impreuna cu cele doua planete pe cer in aceasta perioada, insa separat de asta, in cursul noptii trecute satelitul natural al Pamantului a aparut si intr-o alta ipostaza impresionanta care s-a intamplat pentru a doua oara in acest an.

LUNA a fost surprinsa intr-o imagine in care are coroana, un fenomen foarte rar care este surprins doar daca exista anumite conditii atmosferice care sa favorizeze vizualizarea satelitului natural al Pamantului intr-un asemenea mod. LUNA a fost surprinsa cu o coroana printre nori multumita unor formatiuni de particule cristalizate la altitudini foarte mari, ar asa intreaga omenire poate vedea satelitul natural al Pamantului intr-un mod complet neobisnuit.

LUNA: Foto INCREDIBILA, ce a Aparut pe Cer Noaptea Trecuta

LUNA coroana cer
FOTO: John Swainston

LUNA apare cu  efect de halou care este de obicei vizibil pentru soare, insa nu chiar atat de des pentru satelitul natural al Pamantului, prima oara cand el a fost vizibil intr-un asemenea mod in 2020 a fost in noaptea de 6 mai. Iata ca a doua aparitie de acest gen a venit in data de 3 august, si e greu de spus daca va mai exista vreuna, mai ales ca luna va incepe de acum sa se indeparteze de Pamant, nu la distanta mare, dar e posibil sa nu mai fie vizibila asa.

LUNA a fost luna trecuta in centrul unui alt eveniment special, o eclipsa partiala de soare, si nu este exclus sa o vedem in altele in perioada urmatoare, ceea ce e normal pentru sistemul solar, si nu doar atat. LUNA se plimba in mod constnat prin jurul Pamantli, insa uneori apare vizibila in forme cu care nu am fost obisnuiti pana acum, ceea ce reprezinta un spectacol pe care foarte multi astronomi amatori il vor aprecia, cel mai probabil.

LUNA ramane pe de alta parte si o sursa de noi mistere, iar asta pentru ca de aproape o luna chinezii analizeaza partea intunecata a satelitului natural al Pamantului.