Planeta Jupiter: VIDEO ULUITOR al NASA, ce a Uimit Omenirea

Planeta Jupiter are intr-un video uluitor al nasa prezentat un fenomen complet uimitor, iata cu ce a surprins agentia spatiala americana intreaga omenire.

Planeta Jupiter are prezentat astazi un clip video uluitor al celor de la NASA in care este dezvaluit ceva ce nu ai mai vazut pana in momentul de fata, dar ceva ce este extrem de important. Mai exact, planeta Jupiter are prezentate in clipurile video de mai sus fulgerele care au loc in cadrul furtunilor nesfarsite din atmosfera planetei, insa ceea ce vedem mai sus este doar o simulare.

Planeta Jupiter are furtuni care sunt documentate d cel putin cateva secole, ele fiind nesfarsite, insa acum vedem pentru prima oara fulgerele care au loc in cadrul acestora in mod regulat. Fulgerele de pe planeta Jupiter sunt unele neobisnuite, iar asta in primul rand pentru ca provin din nori bazat pe amoniac, in timp ce pe Pamant vorbim despre fulgere care isi au originea in nori din apa, ceea ce e o diferenta foarte mare intre cele doua planete din sistemul solar.

Planeta Jupiter: VIDEO ULUITOR al NASA, ce a Uimit Omenirea

Planeta Jupiter fulgere grindina
FOTO: NASA/JPL-Caltech/SwRI/CNRS

Planeta Jupiter are deasemenea ceea ce cercetatorii numeste “fulgere superficiale”, adica nu au putere la fel de mare precum cele de pe Pamant, si nici nu emit o lumina la fel de puternica. E posibil ca aceasta diferenta sa vina si de la modul in care se formeaza aceste fulgere in atmosfera de pe planeta Jupiter in raport cu ceea ce se intampla pe Pamant, dar cercetatorii inca analizeaza in continuare ceea ce intampla pe corpul cosmic atat de indepartat.

Planeta Jupiter are deasemenea un tip “special” de grindina, una care este formata atat din apa, cat si din amoniac, in contrast cu ceea ce se intampla pe Pamant, acolo unde grindina e formata doar din apa. Puteti vedea si in imaginea de mai sus cum arata ceea ce se intampla in atmosfera de pe planeta Jupiter in materie de fulgere si grindina, ecosistmeul in sine fiind unul foarte complex, ceea ce e normal pentru o planeta care este tat de mare.

Planeta Jupiter nu a avut inca inregistrate imagini cu suprafata sa, iar asta din cauza atmosferei foarte dense, dar probabil ca la un moment dat vom vedea inclusiv asemenea fotografii.