Raed Arafat: de ce raman restaurantele, teatrele inchise

Raed Arafat a vorbit aseara la Marus Tuca Show, intr-un interviu pe care-l puteti vedea mai sus, despre multe aspecte ale pandemiei de Coronavirus din Romania, dar si de ce inca raman inchise teatrele, restaurantele, cinematografele, desi se cere insistent deschiderea lor.

Raed Arafat, la fel ca si alti reprezentanti ai statului roman, inclusiv OMS, au pus restaurantele in fruntea locurilor cu cel mai mare risc de infectare, acelasi lucru fiind valabil in cinematografe, aprent chiar si teatre, iar atat timp cat la noi numarul de cazuri este urias, pentru Romania, nu se pune problema redeschiderii lor.

Raed Arafat ca atat timp cat numarul de cazuri noi va creste in continuare, toate aceste tipuri de afaceri raman inchise, iar cum romanii nu inteleg sa se protejeze, probabil ca nu vor mai manca la restaurant prea curand, si vor vedea filmele pe Netflix.

“In momentul in care vezi ca ai cresteri, nu vii si faci relaxari suplimentare. In schema pe care am mai aratat-o o data, de la OMS, apareau locurile unde sunt riscurile. Teatrele si cinematografele sunt la cel mai mare nivel de tramsmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS.”