CERT-RO, Carrefour: AVERTIZARE pentru toti Clientii din Romania

CERT-RO Carrefour avertizare romani frauda

CERT-RO, agentia guvernamentala, a emis o avertizare foarte importanta pentru clientii Carrefour din Romania, si vorbim despre o problema foarte serioasa care are la baza o serie de atacuri cibernetice care ii vizeaza pe romanii care cumpara de la lantul de hypermarket-uri.

CERT-RO le spune romanilor ca toate acele concursuri care spun ca le dau drept premiu un telefon Samsung GALAXY S20 de la Carrefour sunt doar tepe menite sa le fure datele, si ca nu trebuie sa le ia in serios, nici sa le partajeze catre prieteni.

“Dragi clienți CARREFOUR, atenție la ofertele promoționale false care circulă în aceste zile pe internet!

Carrefour NU oferă drept premiu un smartphone Galaxy S20, ca urmare a participării la un sondaj. Așadar NU dați curs acestei campanii înșelătoare și NU transmiteți mai departe informația altor utilizatori!

CERT-RO Carrefour avertizare romani frauda

Mesajele pe care unii dintre voi le primiți prin intermediul SMS-urilor sau a Facebook Messenger NU le aparțin. Verificați existența unor campanii sau oferte promoționale DOAR pe canalele oficiale de comunicare ale companiei!

Numele și logo-ul Carrefour sunt folosite în mod abuziv într-o campanie de tip #scam, prin care atacatorii încearcă să păcălească potențialele victime să ofere date cu caracter personal sau date de card.

Dacă ați căzut victimă a acestei tentative de fraudă, contactați CERT-RO la nr. de urgență 1911 sau pe e-mail (alerts@cert.ro) și Poliția Română. Totodată, dacă ați furnizat date de card, luați imediat legătura cu banca și informați despre acest lucru. Rețineți că aceste date se află în acel moment în posesia atacatorilor, care pot efectua plăți din contul dvs.”

‼️ Dragi clienți CARREFOUR, atenție la ofertele promoționale false care circulă în aceste zile pe internet! ❎…

Publicată de CERT-RO pe Vineri, 7 august 2020