TikTok ar putea fi cumparata de catre compania Twitter

TikTok cumparata Twitter

TikTok, reteaua de socializare care in ultima vreme a fost in centrul unor mari controverse, ar putea fi cumparata de catre cei de la Twitter, o miscare surprinzatoare chiar si pentru cei care credeau ca ea va fi in totalitate interzisa in SUA.

TikTok este in discutii cu Microsoft pentru a fi cumparata, insa se pare ca exista interes mare inclusiv din partea celor de la Twitter, iar asta pentru ca reteaua sa ramana in continuare activa inclusiv in SUA, acolo unde Donald Trump a ordonat blocarea sa.

TikTok ar avea o valoare de cateva zeci de miliarde de dolari, similara cu cea a Twitter, deci pare improbabila o posibila tranzactie intre cele doua companii, si mai logica pare o achizitie facuta de catre cei de la Microsot, cu fonduri mult mai mari in spate.

TikTok ar evita multe batai de cap daca ar fi vanduta catre Twitter, Microsoft, sau orice alta companie americana, Donald Trump fortand vanzarea pentru ca reteaua de socializare sa ramana activa, si pentru ca, aparent, chinezii sa nu mai aiba acces la atat de multe informatii.

“Twitter s-a apropiat de proprietarul chinez ByteDance de la TikTok pentru a-și exprima interesul de a-și cumpăra operațiunile din SUA. Gigantul tehnic Microsoft este primul care a cumpărat TikTok, dar acum Twitter a apărut ca un posibil pretendent. Valoarea operațiunilor americane ale TikTok nu este clară, dar estimările o plasează la zeci de miliarde de dolari.”