Google Chrome: AVERTIZAREA pentru MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome este in centrul unei avertizari importante care vizeaza milioane de oameni din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

Google Chrome politica

Google Chrome are o avertizare foarte importanta care vizeaza milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o situatie foarte seroasa despre care foarte multa lume trebuie sa stie. Mai exact, se pare ca in cadrul browserului Google Chrome exista o problema de securitate care le permite hackerilor sa ruleze cod nesemnat pentru a fura datele oamenilor, ceva ce desigur ca reprezinta o problema foarte serioasa pentru oricine foloseste browserul.

Google Chrome are aceasta vulnerabilitate identificata cu denumirea CVE-2020-6519, ea fiind descoperita inclusiv in Opera si browserul Edge, pe sistemele de operare WIndows, Mac, Android, deci iOS e scutit de probleme. Google Chrome este afectat de aceasta problema pana la versiunea 84 lansata in iulie, deci oricare dintre cele lansate anterior sunt vulnerabile in fata bugului care a fost descoperit de catre cercetatorii in securitate informatia.

Google Chrome: AVERTIZAREA pentru MILIOANE de Utilizatori

Google Chrome are aceasta problema descoperita chiar intr-un sistem menit sa asigure securitatea datelor in timpul navigarii pe internet, deci vorbim despre o situatie foarte serioasa. Foarte multe website-uri de pe internet folosesc un sistem numit CSP, Content Security Policy, pentru a securiza datele care sunt transmise de catre ele spre utilizatori, iar Google Chrome are deasemenea implementat acest sistem pentru siguranta utilizatorilor, insa iata ca inclusiv in el pot exista probleme care sa necesite rezolvari rapide.

Google Chrome poate avea aceasta vulnerabilitate exploatata daca un hacker reuseste sa obtina acces la serverul website-ului pe care il are in vizor, si sa modifice codul JavaScript din acesta. Abia atunci poate fi atacat inclusiv Google Chrome folosind cod malitios, deci vorbim despre o situatie care este destul de dificil de exploatat in viata reala pentru ca necesita acces la serverele website-urilor, insa chiar si asa, problema e una serioasa.

Google Chrome are deja problema rezolvata, la fel ca si alte browsere, insa e totusi necesar ca utilizatorii sa isi actualizeze browserele pentru a beneficia de protectie totala.