Guvernul Romaniei: sfaturi pentru protectie impotriva amenintarilor cibernetice

Guvernul Romaniei protectie amenintari cibernetice

Guvernul Romaniei, prin CERT-RO, ofera o serie de sfaturi pentru romanii care in urma pandemiei de Coronavirus au ajuns sa lucreze mai mult de acasa, si mai mult de pe un calculator, sau terminal mobil, iar acum trebuie sa se gandeasca inclusiv la siguranta datelor.

Guvernul Romaniei incearca sa ii ajute pe romani sa isi tina datele in siguranta intr-o perioada in care apar tot mai multe atacuri informatice, astfel ca trebuie sa va ganditi serios la sfaturile acestea, si sa le ascultati pentru a avea datele protejate.

“Una dintre metodele prin care te poți apăra eficient împotriva amenințărilor existente în mediul online este aplicarea unei RUTINE de securitate. Iată câteva acțiuni pe care echipa CERT-RO vă recomandă să le includeți în acestă activitate perioadică:

Actualizați software-ul utilizat pe dispozitive! Activați update-ul automat, acolo unde vă simțiți confortabil să faceți asta, în cazul în care nu aveți timpul necesar.

Efectuați periodic un backup (copie de siguranță) a datelor esențiale, pe un mediu de stocare pe care ulterior să îl deconectați de la dispozitiv.

Folosiți parole complexe, unice și autentificarea în doi pași (2FA) pentru conturile online! În cazul nevoii de a gestiona un număr mare de astfel de date de acces, recomandăm utilizarea unui manager de parole.

Scanați mereu mediile externe conectate la dispozitiv, cu o soluție de securitate (antivirus).

Verificați regulat setările de confidențialitate și securitate ale conturilor dvs. online! Rețineți că activitatea publică poate fi monitorizată de atacatori, astfel că trebuie să fiți vigilenți în ceea ce privește informațiile pe care le publicați pe social media.”

👩‍🏫 Una dintre metodele prin care te poți apăra eficient împotriva amenințărilor existente în mediul online este…

Publicată de CERT-RO pe Luni, 10 august 2020