Samsung GALAXY Note 20 Ultra: PREMIERA Tehnologica Oferita

Samsung GALAXY Note 20 Ultra are parte de o premiera tehnologica impresionanta anuntata de catre Samsung, iata ce a fost implementat in telefoane.

Samsung GALAXY Note 20 Ultra variabil

Samsung GALAXY Note 20 Ultra aduce pentru clientii din intreaga lume o premiera tehnologica, cel putin pentru acest model de telefon, iar asta pentru ca Samsung a decis sa implementeze in el ceva interesant. Vorbim despre implementarea in Samsung GALAXY Note 20 Ultra a unui nou tip de ecran OLED care are frecventa adaptiva si reduce cu pana la 22% consumul de energie pe care il genereaza aceasta componenta cand este folosita de telefon.

Samsung GALAXY Note 20 Ultra are o rata de refresh care variaza intre 10 Hz si 120 Hz, in functie de aplicatia care este rulata pe telefon, ceea ce aduce acest consum redus pentru telefon. Cand utilizatorul deschide jocuri complexe pe Samsung GALAXY Note 20 Ultra, rata de refresh urca la 120 Hz, ea coborand la 60 Hz cand sunt redate filme, la 30 Hz cand este citit un email, si la 10 Hz cand sunt vazute poze statice, deci totul depinde de ceea ce facem.

Samsung GALAXY Note 20 Ultra: PREMIERA Tehnologica Oferita

Samsung GALAXY Note 20 Ultra are, deci, implementat un sistem inteligent de control pentru rata de refresh a ecranului, si asta pentru ca suportul 5G genereaza consum crescut de energie. Pentru ca nu pot fi implementate baterii de capacitate foart emare pentru a sustine cresterea in necesarul de energie, Samsung a decis sa reduca consumul de energie al ecranului Samsung GALAXY Note 20 Ultra, si totul spre beneficiul utilizatorilor.

Samsung GALAXY Note 20 Ultra are si o componenta special implementata in ecran pentru ca acesta sa nu licareasca intermitent cand imaginile sunt redate la o rata de refresh de 10 Hz, deci vorbim de o componenta complexa. Cei de la Samsung spun ca telefoanele obisnuite irosesc energia bateriei daca nu au o rata de refresh variabila, ceea ce desigur ca in cazul Samsung GALAXY Note 20 Ultra nu se intampla, iar compania se lauda din plin cu realizarea sa acum.

Samsung GALAXY Note 20 Ultra ar trebui sa aiba acest ecran folosit si in urmatoarele modele de telefoane din 2021, dar e posibil sa vedem panourile folosite inclusiv in iPhone.