Guvernul Romaniei: decizie privind purtarea mastii in scoli

Guvernul Romaniei masti scoli

Guvernul Romaniei se pregateste sa impuna, conform primului-ministru Ludovic Orban, obligativitatea purtarii mastilor de protectie in scoli pentru elevi, profesori, personal auxiliar, iar acolo unde este posibil vor fi instalate inclusiv panouri de plexiglass pentru protectie.

Guvernul Romaniei nu va obliga elevii sa poarte masti tot timpul cat stau la scoala, insa pentru profesori ar putea fi impusa aceasta obligatie, deci ramane de vazut care vor fi regulile finale care vor fi anuntate de catre autoritatile din Romania pentru noi.

“Am constituit un comitet interministerial care pregateste deschiderea anului scolar. In scoli, acolo unde incepe activitatea normal, este clar ca va fi necesar portul mastii atat pentru cadrele didactice, cat si pentru elevi si personalul auxiliar.

Acolo unde este posibil sa se asigure separarea prin plafoane de plexiglas, este important ca acest lucru sa se realizeze pentru a reduce contactul fizic. De asemenea, toate scolile trebuie sa fie pregatite cu tot ceea ce inseamna substante de dezinfectie, cu dezinfectanti care sa se afle la dispozitia cadrelor didactice si a elevilor.”

Intervenția premierului Ludovic Orban la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului

Intervenția premierului Ludovic Orban la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului#LudovicOrban #SedintaComuna #CameraDeputatilor

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 12 august 2020