Calea Lactee: Cercetatorii ULUITI de o INCREDIBILA Galaxie

Calea Lactee a fost recent o sursa de uluire pentru multi cercetatori, iata ce au descoperit acestia in univers, si cat de important este pentru noi.

Calea Lactee dublura

Calea Lactee este galaxia care ne gazduieste planeta de miliarte, si miliarde, de ani, insa cercetatorii au facut o descoperire uluitoare care i-a uimit in totalitate dupa observare. Mai exact, cercetatorii au descoperit in univers o noua galaxie care seamana foarte mult cu Calea Lactee pe care o stim in momentul de fata, iar asta e o surpriza la care foarte multa lume nici macar nu s-ar fi asteptat, mai ales ca ea nu a fost descoperita chiar atat de usor.

Calea Lactee are o “sora” la 12 miliarde de ani lumina de Pamant, aceasta fiind formata la “dar” 1.4 miliarde de ani dupa ce a fost creat universul, iar desi cercetatorii o studiaza din 2017, abia acum si-au dat seama cum arata. Conform cercetatorilor, acea galaxie are o forma extrem de similara cu cea pe care o are Calea Lactee, si este la fel de “linistita”, chiar daca are o varsta mult mai mare decat cea a galaxiei din care facem noi parte in momentul de fata.

Calea Lactee: Cercetatorii ULUITI de o INCREDIBILA Galaxie

Calea Lactee are o sora in galaxia care are denumirea SPT0418-47, ea avand 12.1 miliarde de ani vechime, ea find una “rece”, dar in cadrul careia se formeaza foarte multe stele in mod constant. Galaxia distanta apare pentru cercetatori ca un inel perfect de lumina, ceea ce pentru Calea Lactee nu se aplica intr-o forma simlara, dar chiar si asa, cercetatorii au reusit sa-i reproduca forma multumita miscarii gazelor care au fost detectate de pe Pamant.

“Galaxia recent găsită SPT0418-47 este estimată a fi situată la aproximativ 12 miliarde de ani-lumină de galaxia noastră, ceea ce înseamnă că până în prezent lumina are nevoie de aproape 12 miliarde de ani pentru a călători și a ajunge la noi. Galaxia recent descoperită s-a format când universul avea doar 10% din vârsta sa actuală – aproximativ 1,4 miliarde de ani. Galaxia îndepărtată a apărut ca un inel de lumină aproape perfect în jurul galaxiei din apropiere când a fost capturată.”

Calea Lactee are mai toate formele sale vizibile foarte clar de pe Pamant, insa pentru ca aceasta galaxie este atat de distanta, docamdata nu se cunoaste foarte clar exact cum arata. Cercetatorii vor continua sa analizeze aceasta galaxie distanta, chiar daca vor fac asta in continuare si pentru Calea Lactee, si va fi interesanta o comparatie mai clara intre cele doua corpuri cosmice, daca va fi posibila realizarea unei imagini mai clare a galaxiei atat de distante.

Calea Lactee inca mai are foarte multe surprize pe care nu le-am descoperit, astfel ca probabil vom vedea si mai multe surprize dezvaluite pentru acea galaxie distanta.