Gaura Neagra: VIDEO INCREDIBIL al NASA din Galaxia Calea Lactee

Gaura neagra este unul dintre cele mai importante si mai misterioase obiecte din univers, iar NASA a hotarat sa publice un video incredibil care ne arata ceva ce foarte putina lume stia, sau a vazut, mai exact felul in care aceste obiecte inghit stelele. In clipul video facut de catre NASA puteti vedea felul in care se hraneste o gaura neagra cu stele care se afla in apropierea sa, un proces “natural” care a dus in timp la formarea multor obiecte cosmice.

Gaura neagra nu este un obiect din univers care sa fie foarte intens studiat de catre oamenii de stiinta, iar asta din cauza dificultatilor privind observarea lor, dar chiar si asa, NASA ne prezinta cateva dintre cele mai populare sisteme din univers care au un asemenea obiect in centrul lor. Dupa cum puteti vedea si din animatia de mai sus, stelele si planetele care se apropie prea mult de o gaura neagra ajung sa fie “devorate” de catre aceasta.

Gaura neagra are nevoie de milioane de ani, uneori, pentru a dezintegra o stea, sau o planeta, in totalitate, insa ramasite din aceste obiecte ajung sa fie aruncate in diverse zone din univers, pentru a contribui la formarea altor obiecte cosmice importante. NASA ne arata in clipul video de mai sus 22 de gauri negre din galaxia Calea Lactee care au si stele, acestea din urma fiind “devorate” in momentul de fata de catre aceste obiecte importante.

“Această vizualizare arată 22 de binare de raze X în galaxia noastră Calea Lactee și cel mai apropiat vecin al său, Marele Nor Magellanic, care găzduiește găuri negre cu masă stelară confirmată. Sistemele apar la aceeași scară fizică, demonstrându-și diversitatea. Mișcarea lor orbitală este accelerată de aproape 22.000 de ori, iar unghiurile de vizualizare reproduc modul în care le vedem de pe Pământ.

Când este asociată cu o stea, o gaură neagră poate colecta materie în două moduri. În multe cazuri, un flux de gaz poate curge direct de la stea în gaura neagră. În altele, cum ar fi primul sistem confirmat de găuri negre, Cygnus X-1, steaua produce un flux dens numit vânt stelar, dintre care o parte gravitația intensă a găurii negre se adună. Până acum, nu există un consens clar asupra modului utilizat de GRS 1915, marele sistem aflat în centrul vizualizării.”

Gaura neagra este un obiect care distruge si inghite tot ce se apropie de el, iar NASA ne prezinta in clipurile video si situatia “devorarii” stelelor care se afla in apropierea acestor obiecte acum, dar totul poate dura si milioane de ani, in functie de dimensiunea stelei. Oamenii de stiinta nu au observat vreodata vreun proces complet de acest gen, din motive evidente, asa ca tot ceea ce au vazut sunt ramasitele altor procese similare, dar chiar si asa, au dunat destule date.

Gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee este cea mai mare din intreaga galaxie, insa exista si altele de dimensiuni mai mici care se afla intr-o multitudine de locatii, plus foarte multe altele necunoscute care urmeaza sa fie gasite.