Huawei: Anunt de ULTIMA ORA, Problema cu Telefoanele Android

Huawei are o problema extrem de serioasa cu vechile telefoane vandute pentru clienti, iata ce anunt de ultima ora a venit, si cata lume afecteaza.

Huawei licenta

Huawei este cel mai mare producator de telefoane mobile in T2 2020, conform datelor publicate de catre multiple companii specializate pe analiza pietei telefoanelor mobile. Cei de la Huawei au reusit sa vainda peste 50 de milioane de telefoane in lumea intreaga, cam doua treimi doar in China, in lumea occidentala lucrurile nefiind chiar atat de bune din cauza lipsei aplicatiilor si serviciilor de la Google, dar si a problemelor generate de Coornavirus.

Huawei are totusi o noua problema foarte serioasa, iar asta pentru ca de vineri seara a expirat exceptia de la sanctiunile pe care SUA i le-a impus de ceva vreme, exceptie care in mod surprinzator nu a mai fost prelungita. Cand Huawei a avut impuse impotriva sa o serie de sanctiuni, in mai 2019, Donald Trump a permis crearea unei liste de exceptii prin care i s-a permis companiei sa colaboreze cu unele companii din SUA, in principal furnizori de servicii de telecomunicatii.

Huawei: Anunt de ULTIMA ORA, Problema cu Telefoanele Android

Huawei a beneficiat de extinderi, o data la 90 de zile, a acelor exceptii, insa acum Donald Trump nu pare sa vrea sa mai faca vreo concesie, iar asta aduce noi probleme pentru chinezi. Desi nu e 100% clar, expirarea acestor exceptii impiedica Google sa mai distribuie actualizari de securitate pentru telefoanele Huawei, sau aplicatiile din ele, ceea ce ar lasa utilizatorii “descoperiti” in fata vulnerabilitatilor care sunt descoperite in sistemul de operare Android.

“O reprimare a SUA care a permis continuarea comerțului cu Huawei a încetat acum, ceea ce ar putea complica operarea unor rețele de telecomunicații rurale și a telefoanelor mobile Huawei. Recuperarea, care a expirat vineri seara, a oferit câteva excepții de la o interdicție comercială pe care administrația Trump a impus-o anul trecut gigantului tehnologic chinez, pe care a etichetat-o amenințare la adresa securității.”

Huawei ar fi ramas fara posibilitatea de a mai distribui actualizari pentru Android incepand de vineri, iar asta pentru ca Google trebuie sa certifice aceste actualizari, si sanctiunile impuse de SUA nu-i mai permit sa faca asta. Aceasta problema afecteaza inclusiv vechile modele de telefoane Huawei, cele care pana acum primeau actualizari ale Android, si au Google Play Store, insa din cate se pare, de vineri nu vor mai putea fi oferite actualizari ale sistemului de operare.

Huawei nu a spus absolut nimic despre aceasta problema, inca, asa ca ramane de vazut ce va avea de declarat compania, dar este foarte clar faptul ca situatia in sine este una serioasa.