Avertizarea Guvernului Romaniei cu privire la amenintarile cibernetice

Avertizarea Guvernului Romaniei amenintari cibernetice

Guvernul Romaniei, prin institutia CERT-RO, are pentru toti cetatenii o avertizare cu privire la amenintarile cibernetice care afecteaza toata lumea, nu doar Romania, iar mai jos aveti cateva sfaturi pentru a fi mereu in siguranta cand sunteti conectati la internet.

Guvernul Romaniei vrea sa ii ajute pe toti romanii sa fie in cat mai mare siguranta atunci cand folosesc internetul, atat de acasa, cat si din cadrul companiei la care lucreaza, si ar fi bine sa respectat ceea ce prezinta autoritatile mai jos.

“Mulți dintre noi avem falsa impresie că suntem destul de abili și avem un bagaj de cunoștințe IT&C necesar, pentru a evita majoritatea tipurilor de atacuri online.

Cu toate acestea, orice moment de neatenție ne poate transforma în victime ale atacatorilor, în special atunci când ne confruntăm cu atacuri cu un grad de complexitate mai avansat, cum ar fi atacurile de tip #spoofing.

𝐒𝐩𝐨𝐨𝐟𝐢𝐧𝐠-𝐮𝐥 se referă la acțiunea de a falsifica adresa de retur a e-mailurilor trimise, pentru a ascunde identitatea adresei reale de unde provine mesajul.

Practic, atunci când identitatea expeditorului este falsificată, mesajul primit pare să provină de la o altă persoană, sau din altă zonă, decât sursa reală.

Această tehnică este adesea folosită în campaniile de tip #phishing sau în răspândirea de #malware, pentru că oferă destinatarului falsa impresie că mesajul vine de fapt de la o sursă de încredere, lucru care îl poate face mai puțin vigilent.

Menționăm că asemenea tehnici malitioase au afectat, în ultima vreme, inclusiv companii din România, astfel că echipa CERT-RO revine asupra recomandărilor oferite deopotrivă utilizatorilor obișnuiți și administratorilor de rețea, despre cum se pot proteja în cazul unor astfel de atacuri.”

❎ Mulți dintre noi avem falsa impresie că suntem destul de abili și avem un bagaj de cunoștințe IT&C necesar, pentru a…

Publicată de CERT-RO pe Miercuri, 12 august 2020