Ministerul Sanatatii: cate teste pentru Coronavirus au fost facute in Romania

Ministerul Sanatatii teste Coronavirus Romania

Ministerul Sanatatii actualizeaza zilnic informatiile cu privire la lupta dusa cu pandemia de Coronavirus in Romania, iar multumita lor aflam si care este situatia cu privire la numarul de teste facute din februarie si pana acum pentru persoanele cu, sau fara, simptome.

Ministerul Sanatatii spune ca putin peste 1.5 milioane de teste au fost facute in Romania din februarie si pana acum, insa nu vorbim despre teste unice, mai mult de jumatate dintre ele fiind retestari ale acelorasi persoane pentru a confirma infectarea, sau vindecarea, pentru pacienti.

“Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.513.888 de teste. Dintre acestea 11.846 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.859 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 4.987 la cerere.

Pe teritoriul României, 9.524 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.544 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 26.713 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.”