Planeta Jupiter: Anunt INCREDIBIL, Plan Uimitor pentru NASA

Planeta Jupiter are parte de un anunt incredibil astazi, iata ce plan uimitor pentru NASA a fost dezvaluit, si cat conteaza pentru toata lumea.

Planeta Jupiter ivo

Planeta Jupiter este iarasi in centrul unui anunt extrem de important cu privire la una dintre cele mai monitorizate planete din sistemul solar, si se pregateste ceva chiar mai serios decat ceea ce a existat pana acum. Celor de la NASA le este propus un nou plan pentru a explora una dintre lunile pe care le are planeta Jupiter in momentul de fata, ea avand denumirea Io, si fiind cel mai activ loc, din punct de vedere vulcanic, din intregul sistem solar in momentul de fata.

Planeta Jupiter are mai multe luni care o orbiteaza in mod constant, insa Io este una dintre cele mai interesante, iar asta in principal din cauza faptului ca exista o activitate vulcanica atat de mare acolo. Celor de la NASA le este propusa o misiune cu o nava speciala care ar urma sa ajunga pe suprafata de pe luna Io de langa planeta Jupiter, iar acolo aceasta ar urma sa exploreze in detaliu totul, ceva ce pana acum nu a fost posibil cu vreo nava spatiala.

Planeta Jupiter: Anunt INCREDIBIL, Plan Uimitor pentru NASA

Planeta Jupiter nu a avut vreo nava care sa ajunga pe suprafata sa pentru a o explora, insa nici Io, dar in cazul acestei luni vorbim despre o misiune care ar putea ajunge chiar in cursul urmatorilor ani. Pe luna Io au loc eruptii vulcanice a caror intensitate este cu mult, mult mai mare decat a celor care au loc pe Pamant in momentul de fata, iar planeta Jupiter influenteaza acest lucru intr-o foarte mare masura, si NASA ar putea afla mai multe despre acest proces.

Planeta Jupiter influenteaza activitatea vulcanica de pe luna Io prin constanta forta gravitationala pe care aplica asupra ei, acest lucru generand si eruptiile foarte puternice care au fost detectate de catre cercetatori. Asta inseamna ca IVO, nava care ar trebui sa alunga pe luna Io de langa planeta Jupiter, ar trebui sa fie foarte bine echipata pentru a isi putea desfasura fara probleme orice fel de misiune care ii va pusa in fata de catre mediul neprietenos de acolo.

Planeta Jupiter va mai avea si alte misiuni trimise de catre cercetatori pentru a o explora, si intr-un final pentru a patrunde prin atmosfera care pana acum a fost imposibil de penetrat de catre vreo nava.