Guvernul Romaniei: Cum afli unde sunt stocate datele tale, si cine le poate accesa.

Guvernul Romaniei date acces

Guvernul Romaniei, prin institutia CERT-RO, ofera astazi o serie de informatii foarte utile pentru romani cu privire la felul in care datele lor sunt stocate de catre diversele entitati care le culeg, dar si cine are acces la ele, totul intr-o ampla campanie de informare a oamenilor.

Guvernul Romaniei vrea sa ii ajute pe toti romanii sa stie cum anume sunt folosite datele lor de catre cei care au acces la ele, si exista multiple motive sa fiti bine informati in ceea ce priveste modul in care datele voastre sunt manipulate de catre altii.

“Privacy: Nu neglijați termenii și condițiile utilizării serviciilor sau produselor pe care le achiziționați și aveți grijă de datele dvs.!

Dacă un produs sau serviciu nou cumpărat presupune o conexiune în mediul online, fiți atenți la ce permisiuni acordați cu privire la procesarea datelor dvs!

Spre exemplu, o aplicație foto are nevoie de acces la camera telefonului, dar de ce ar avea nevoie de acces continuu la microfonul dispozitivului sau de localizarea dvs. constantă?”

🕵️‍♂️ #Privacy: Nu neglijați termenii și condițiile utilizării serviciilor sau produselor pe care le achiziționați și…

Publicată de CERT-RO pe Miercuri, 19 august 2020