Facebook: decizia care a luat multa lume prin surprindere

facebook aminteste

Facebook a dezvaluit o decizie care a luat multa lume prin surprindere, compania americana spunand ca vrea sa schimbe radical felul in care oamenii vad inteligenta artificiala, si sa faca un sistem care sa stie mult mai multe despre noi, decat stie acum.

Facebook vrea sa faca un sistem de inteligenta artificiala care sa invete atat de mult din viata noastra incat sa stie exact ceea ce facem, si sa stie inclusiv sa ne aduca aminte sa facem anumite lucruri pe care in mod normal uitam sa le facem, ceea ce ar fi de mare ajutor pentru multe persoane.

Facebook lucreaza la acest proiect in parteneriat cu alte companii, si totul este deocamdata in stadiile incipiente ale procesului de dezvoltare, insa interesul este urias vis-a-vis de ceea ce vrea sa faca acum compania americana pentru a sti si mai multe despre noi.

“Vineri, Facebook a anunțat noi cercetări AI care ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru o schimbare semnificativă a modului în care funcționează inteligența artificială – și unele dispozitive care încorporează această tehnologie – în viața noastră de zi cu zi.

Compania a anunțat un simulator de sunet din lumea reală, care îi va permite cercetătorilor să antreneze sistemele AI în spații virtuale tridimensionale cu sunete care imită cele care apar în interior, deschizând posibilitatea ca un asistent AI să vă ajute într-o zi să urmărească un telefon care sună. o cameră îndepărtată.
De asemenea, Facebook a dezvăluit un instrument de mapare în interior menit să ajute sistemele AI să înțeleagă și să amintească mai bine detaliile despre spațiile interioare, cum ar fi câte scaune sunt într-o sală de mese sau dacă o ceașcă este pe blat.
Nu puteți face cu tehnologia așa cum este astăzi. Boxe inteligente, în general, nu pot „vedea” lumea din jurul lor, iar computerele nu sunt la fel de bune ca oamenii să-și găsească drum în jurul spațiilor interioare.: