Calea Lactee: UIMITOARE Descoperire ce a BLOCAT Cercetatorii

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri uimitoare care a blocat cercetatorii din intreaga lume, iata ce au observat acestia in galaxia indepartata.

calea lactee gazoasa

Calea Lactee este din nou in centrul unei descoperiri uimitoare, care i-a lasa cu foarte muilte semne de intrebare pe cercetatorii din intreaga lume, si totul din cauza a ceea ce au reusit ei sa observe la distanta mare de planeta. Mai exact, in galaxia Calea Lactee au fost descoperiti nori misteriosi de gaz rece, acestia fiind expulsati de undeva din centrul galaxiei, fara ca pana acum cercetatorii sa isi dea seama exact ce se intampla acolo.

Calea Lactee ar expulza in rafale acesti nori reci de gaze, cu viteze extrem de mari, si desigur ca nimeni nu stie deocamdata exact ce se intampla, mai ales ca fenomenul abia a fost observat de catre cercetatori. Cercetatorii cred ca acest fenomen ar putea avea repercusiuni asupra modului in care Calea Lactee se extinde, iar asta pentru ca e nevoie de gaz pentru ca ea sa creeze noi stele, deci e posibil ca acest fenomen sa incetineasca, cel putin.

Calea Lactee: UIMITOARE Descoperire ce a BLOCAT Cercetatorii

Calea Lactee are in centrul sau si o imensa gaura neagra, insa cercetatorii nu sunt deocamdata siguri daca de acolo vin toate aceste gaze, sau daca ele au o alta sursa care ar trebui investigata indeaproape de catre acestia. Indiferent de sursa gazelor care se raspandesc din centrul galaxiei Calea Lactee, este cat se poate de clar faptul ca trebuie analizat cu mare atentie tot ceea ce se intampla pentru ca oamenii de stiinta sa poata descoperi mai rapid, si mai usor impactul asupra galaxiei.

“We’ve observed there’s not only hot gas coming from the center of our galaxy, but also cold and very dense gas. This cold gas is much heavier, so moves around less easily. When you drive out a lot of mass, you’re losing some of the material that could be used to form stars, and if you lose enough of it, the galaxy can’t form stars at all anymore. So, to be able to see hints of the Milky Way losing this star forming gas is kind of exciting – it makes you wonder what’s going to happen next.”

Calea Lactee este sursa pentru milioane, peste milioane, de stele, insa daca procesul de formare al acestora s-ar opri, atunci vorbim despre o posibila problema cu privire la felul in care galaxia va evolua in timp. Nu se stie nici in ce fel sunt afectate de acest proces toate planetele si stelele care se afla in apropierea sursei gazelor, deci vorbimd espre un mister total pentru care nimeni nu are deocamdata vreo explicatie clara si logica, dar ea va veni.

Calea Lactee este sursa de multe mistere pentru cercetatori, si este de asteptat ca in viitor sa mai fie dezvaluite si altele, dar totul pe masura ce oamenii de stiinta vor sti mai multe despre ceea ce se intampla dincolo de galaxia noastra.