Coronavirus Romania: Solutia pe care nimeni nu dorea sa o auda

Situatia pandemiei de Coronavirus in Romania este una extrem de serioasa, si urmeaza sa devina mai serioasa dupa ce va incepe scoala, si vor avea loc alegerile locale, iar asta pentru ca numarul de infectari va creste, asa cum s-a intamplat in toate tarile in care copiii au revenit la cursuri.

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, vine totusi cu o solutie, purtarea mastii si acasa atunci cand copiii care merg la scoala intra in contact cu bunisii, insa desigur ca nimeni nu-si doreste asa ceva, si nimeni nu dorea sa auda o asemenea solutie de la expertii in sanatate publica.

“Ceea ce cred ca ar mai fi de făcut odata cu îinceperea scolii ar fi regandirea interactiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele varstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar sa se respecte anumite proceduri interne ale familiei, in care interactiunea cu varstnicii care au boli cronice sa fie oarecum la distanta, sa se ia masurile legate de masca.

Utilizezi masca si in casa, de exemplu, daca vreau sa stau cu bunicul meu, si o utilizeaza si el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea scolilor in mod evident”