Guvernul Romaniei: restaurantele vor fi redeschise din 1 septembrie

Guvernul Romaniei restaurantele redeschise 1 septembrie

Guvernul Romaniei a ajuns la concluzia ca restaurantele trebuie redeschise incepand cu data de 1 septembrie, asa cum a spus primul-ministru Ludovic Orban, in ciuda faptului ca Raed Arafat spusese seara trecuta ca nu poate recomanda o asemenea masura de relaxare pentru Romania.

Guvernul Romaniei va impune o serie de reguli care trebuie respectate in interiorul restaurantelor pentru ca nimeni sa nu se infecteze, insa in cazul teraselor si plajelor nu s-au respectat reglementarile, asa ca e de asteptat ca nici in restaurante sa nu fie impuse masurile pentru a nu speria clientii.

„La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.”