Orange: Anuntul IMPORTANT despre Cumpararea Diviziei Telekom

Orange a facut un pas urias spre cumpararea diviziei fixe a Telekom, iata ce a realizat operatorul, si cat de muilt conteaza pentru clientii noi.

Orange memorandum

Orange se chinuie de cam un an de zile sa cumpere divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, iar asta in conditiile in care ambele companii au discutat anul trecut cu reprezentanti ai Guvernului Romaniei cu privire la aceasta intentie, insa fara succes. Ei bine, lucrurile par sa intre pe un fagas normal, iar asta pentru ca Orange si Guvernul Romaniei ar fi semnat un acord de principiu cu privire la cumpararea diviziei de servicii fixe a Telekom.

Orange ar urma sa creeze o noua companie, in care Guvernul Romaniei va avea 20% din actiuni, asta in conditiile in care acum detine o parte dintre actiunile diviziei fixe a Telekom, care in schimb detine o parte din divizia de servicii mobile. Daca acest acord de principiu va fi aprobat, atunci am vorbi intr-un final despre vanzarea a jumatate dintre operatiunile pe care Telekom le are in Romania in momentul de fata, ramanand divizia de servicii mobile.

Orange: Anuntul IMPORTANt despre Cumpararea Diviziei Telekom

Orange nu cumpara acea divizie pentru ca nu ar fi primit oricum aprobarea de la Comisia Europeana, dar nu e exclus ca RCS & RDS sa faca asta, mai ales ca Digi Mobil are mai putini clienti decat divizia mobila a Telekom. Totusi, cu achizitia diviziei de servicii fixe a Telekom, cei de la Orange isi asigura in sfarsit capacitatea de a le oferi clientilor din Romania inclusiv servicii de televiziune in regim propriu, ceva ce acum e facut tot prin infrastructura partenerului, dar cu un acord special.

Orange va cheltui mai mult ca sigur si o suma mare de bani pentru a cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, chiar daca deocamdata n-a fost vehiculata vreo cifra cu privire la aceasta tranzactie. Orange s-a chinuit mult sa cumpere divizia de servicii fixe a celor de la Telekom, si totul ar urma sa aiba loc intr-un final, poate chiar anul acesta, dar e nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru ca totul sa se finalizeze in urmatoarele luni.

Orange ar deveni in sfarsit mai competitiva pe piata serviciilor de internet fix si televiziune, acolo unde depinde de Telekom pentru a-si oferi serviciile, situatie care desigur ca nu e pe placul grupuilui francez.