Raed Arafat: redeschiderea restaurantelor inca e nerecomandata

Raed Arafat, seful DSU, face astazi un anunt care mai mult ca sigur va supara foarte multi romani, dar el vine in contextul in care sanatatea oamenilor conteaza mai mult, iar pandemia de Coronavirus inca nu a disparut din Romania, astfel ca e nevoie de masuri dure in continuare.

Raed Arafat nu recomanda redeschiderea restaurantelor in Romania, ceva ce era de asteptat daca ne gandim la faptul ca inca exista muilte cazuri noi confirmate in fiecare zi, dar totul dupa ce chiar ieri Ludovic Orban spunea ca aceasta redeschidere va fi analizata de catre CNSU.

“Pandemia nu a trecut și s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină și mai rele. La iarnă să fie mai rău. Apariția și a virozelor înseamnă și dificultăți în diagnosicare. Se poate ca unii să le aibă pe amândouă, de asta recomandăm vaccinarea împotriva gripei sezoniere. (…) Nu avem deocamdată o descreștre evidentă. La orice moment se poate ajunge la mai rău și la o creștere, mai ales dacă nu se respectă regulile. Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, școli, vor duce la o creștere.Ț